Tüm öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemeklik Bayramları Kutlu Olsun

Mrt

İlçe Sağlık Müdürlüğü "Sağlıklı Beslenme " konumu sunumu öğrencilerimizle paylaşarak bilgilendirme yapmıştır.

Mrt

Çedes Projesi Kapsamında  "Ramazan Kolisi" hazırlıklarımız tüm öğrencilerimiin katılımıyla yapılmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamnda şubat etkinliklerimiz eğlenerek yaparak yaşayarak gerçekleştirdik.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇULFAZ ile Şube Müdürümüz Erdal YAZAN okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Ock

Tüm öğrencilerimie iyi tatiller dileriz.Kısa bir moladan sonra görüşmek üzere...

Ock

Dönem sonu okul etkinlikleri, yaklaşan tatile hazırlanırken öğrencilerin ilgisini ve heyecanını canlı tutmanın harika bir yolu oldu. Hitabet oyunları öğrenciler için hem eğlenceli hem de eğitici olabilecek seçeneklerden birisiydi.Bu oyunlar öğrencilerin eğlenirken aynı zamanda konuşma becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oldu. Ayrıca öğrenciler birlikte film izleyip patlamış mısırın tadını çıkarabilecekleri bir sinema günü yapıldı. Okulun son haftasını eğlenceli aktivitelere ayırmak, öğrencilerin ilgililerini dinamik tutmanın ve tatilden önce gevşemelerine yardımcı olmanın bir başka harika yoludu . Okuldaki çeşitli ilgi çekici etkinlikleri birleştirerek, dönem sonu okul etkinliklerinin tüm öğrenciler için eğlenceli ve unutulmaz olmasını sağlandı.

Ara

İl Jandarma Aile ve Çocuk Birimi okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya geldiler. Öğrencilerimize "Jandarma Çocuk " dergisini dağıttılar.

Ara

Çocuk şiirleri okumaları yapıldı.Tahsin SARAÇ ‘a ait “ANA ÖĞÜDÜ”şiiri seçildi. Okunan şiirde seçilen”  ÖĞÜT, DEMET, YÜREK, EZEN ”   kelimeleri öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilerden bu  kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Bu yarışma ile öğrencilerin bilinmeyen kelimeleri daha iyi öğrenmeleri sağlandı. Bilinmeyen kelimeleri anlamlı bir cümle ve afişe dönüştürmek, öğrencilerin kelimelerin anlamını daha iyi kavramalarına yardımcı oldu. Ayrıca öğrencilerin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmelerine de katkı sağladı.

Afiş yarışmasını;

4/A sınıfından Reyyan Betül GÜMÜŞ'ün hazırladığı afiş 1. seçilmiştir.Öğrencimizi tebrik ederiz.

Ara

Perşembe İlçe Jandarma Trafik görevlileri kurumumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize " Trafik Uyulması Gereken Kurallar " staly eşliğinde anlatıldı.

Ara

"10 Aralık İnsan Hakları Günü "okulumuzda etkinliklerle kutlandı."İnsan Hakları Beyannamesi "konulu animasyon izletildi.

KİTAP KUMBARASI KARDEŞ SINIFLAR ETKİNLİĞİ

Kitap okumanın önemi, öğrencilerin hayatında oldukça büyük bir yere sahiptir. Kitaplar, öğrencilerin bilgi dağarcıklarını genişletmelerine ve yeni şeyler öğrenmelerine yardımcı olur. Ayrıca, kitap okuma alışkanlığı kazanmak, öğrencilerin okuma, yazma ve kelime dağarcığını geliştirmelerini sağlar. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak, öğrencilerin akademik başarılarını artırırken, aynı zamanda sosyal hayatlarına da katkı sağlar. Tüm öğrencilerin bu önemli alışkanlığı kazanmaları için, okulların ve ailelerin kitap okuma kültürünü teşvik etmesi gerekmektedir.

Kitap okumanın sosyal ve yardımlaşmaya olan katkısı da yadsınamaz. Kitap okumak, öğrencilerin empati kurma becerilerini geliştirir ve farklı düşüncelere saygı duymalarını sağlar. Empati, insanların birbirlerinin hislerini anlaması ve anlamdırmasıdır. Kitaplar, okuyucularına farklı karakterlerin hayatlarına dalma fırsatı verir ve böylece başka insanların deneyimlerini anlamak için bir araç sağlar. Bu nedenle, kitaplar empati kurmayı öğretir ve insanları daha anlayışlı hale getirir. Bu da, öğrencilerin sosyal hayatlarında daha başarılı olmalarına ve etkileşimleri sırasında daha anlayışlı ve duyarlı olmalarına yardımcı olur.

Saray İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ile Fatma Maden İlkokulu  3/A sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersi kapsamında ders kitabımızda yer alan “Kitap Kumbarası” etkinliği yapılmaktadır. Etkinliğin amacı sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemi kavratmak, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmektir. Ekinliğin amacı öğrencilerimizin severek okudukları kitapları kumbarada biriktirip diğer okuldaki arkadaşlarına ulaştırmaktır. Ayrıca öğrencilerimizin diğer okuldaki öğrencilere mektup yazarak iletişim becerilerinin de gelişmesini  hedeflenmektedir.Mektup yazmak, insanlar arasındaki bağları güçlendirmenin harika bir yoludur. Kitap kumbarası gibi yardımlaşma projeleri, insanların kitaplarını paylaşabilecekleri bir yer sağlar ve böylece herkesin erişebileceği bir kaynak oluşturur. Bu kaynakları kullanarak, insanlar birbirlerine kitaplar hakkında mektuplar yazabilirler. Bu, başkalarını okudukları kitaplar hakkında düşünmeye teşvik eder ve böylece daha derin bir anlayış sağlar.

Kitaplar sadece bireysel bir düzeyde değil, toplumsal bir düzeyde de önemlidir. Kitap kumbarası gibi yardımlaşma projeleri, insanların kitaplarını paylaşabilecekleri bir yer sağlar ve böylece herkesin erişebileceği bir kaynak oluşturur. Kitaplar empati kurmayı öğretir ve insanları daha anlayışlı hale getirir. Ayrıca, mektup yazmak insanlar arasındaki bağları güçlendirmenin harika bir yoludur.

Ara

Ömer SEYFETTİN 'in  KAŞAĞI hikayei üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz tarafından okundu ve özeti anlatıldı.Hikayedeki bilinmeyen kelimeler sözlükten anlamları bulunarak tahtaya yazıldı.Yeni öğrenilen kelimeler cümle içinde kullanıldı. Hikayede yer alan  kelimeler tahtaya yazılarak  eş anlamları "Bilen Oturur" etkinliği ile kavratılarak etkinlik etkin olarak kullanıldı.