Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Anahtar Kelimelerle Afiş Hazırlama Etkiliği ve Yarışması

Çocuk şiirleri okumaları yapıldı.Tahsin SARAÇ ‘a ait “ANA ÖĞÜDÜ”şiiri seçildi. Okunan şiirde seçilen”  ÖĞÜT, DEMET, YÜREK, EZEN ”   kelimeleri öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilerden bu  kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Bu yarışma ile öğrencilerin bilinmeyen kelimeleri daha iyi öğrenmeleri sağlandı. Bilinmeyen kelimeleri anlamlı bir cümle ve afişe dönüştürmek, öğrencilerin kelimelerin anlamını daha iyi kavramalarına yardımcı oldu. Ayrıca öğrencilerin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmelerine de katkı sağladı.

Afiş yarışmasını;

4/A sınıfından Reyyan Betül GÜMÜŞ'ün hazırladığı afiş 1. seçilmiştir.Öğrencimizi tebrik ederiz.

20-12-202304-12-202320-12-2023

Yayın: 20.12.2023 - Güncelleme: 20.12.2023 19:51 - Görüntülenme: 37