KİTAP KUMBARASI KARDEŞ SINIFLAR ETKİNLİĞİ

Kitap okumanın önemi, öğrencilerin hayatında oldukça büyük bir yere sahiptir. Kitaplar, öğrencilerin bilgi dağarcıklarını genişletmelerine ve yeni şeyler öğrenmelerine yardımcı olur. Ayrıca, kitap okuma alışkanlığı kazanmak, öğrencilerin okuma, yazma ve kelime dağarcığını geliştirmelerini sağlar. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak, öğrencilerin akademik başarılarını artırırken, aynı zamanda sosyal hayatlarına da katkı sağlar. Tüm öğrencilerin bu önemli alışkanlığı kazanmaları için, okulların ve ailelerin kitap okuma kültürünü teşvik etmesi gerekmektedir.

Kitap okumanın sosyal ve yardımlaşmaya olan katkısı da yadsınamaz. Kitap okumak, öğrencilerin empati kurma becerilerini geliştirir ve farklı düşüncelere saygı duymalarını sağlar. Empati, insanların birbirlerinin hislerini anlaması ve anlamdırmasıdır. Kitaplar, okuyucularına farklı karakterlerin hayatlarına dalma fırsatı verir ve böylece başka insanların deneyimlerini anlamak için bir araç sağlar. Bu nedenle, kitaplar empati kurmayı öğretir ve insanları daha anlayışlı hale getirir. Bu da, öğrencilerin sosyal hayatlarında daha başarılı olmalarına ve etkileşimleri sırasında daha anlayışlı ve duyarlı olmalarına yardımcı olur.

Saray İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ile Fatma Maden İlkokulu  3/A sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersi kapsamında ders kitabımızda yer alan “Kitap Kumbarası” etkinliği yapılmaktadır. Etkinliğin amacı sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemi kavratmak, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmektir. Ekinliğin amacı öğrencilerimizin severek okudukları kitapları kumbarada biriktirip diğer okuldaki arkadaşlarına ulaştırmaktır. Ayrıca öğrencilerimizin diğer okuldaki öğrencilere mektup yazarak iletişim becerilerinin de gelişmesini  hedeflenmektedir.Mektup yazmak, insanlar arasındaki bağları güçlendirmenin harika bir yoludur. Kitap kumbarası gibi yardımlaşma projeleri, insanların kitaplarını paylaşabilecekleri bir yer sağlar ve böylece herkesin erişebileceği bir kaynak oluşturur. Bu kaynakları kullanarak, insanlar birbirlerine kitaplar hakkında mektuplar yazabilirler. Bu, başkalarını okudukları kitaplar hakkında düşünmeye teşvik eder ve böylece daha derin bir anlayış sağlar.

Kitaplar sadece bireysel bir düzeyde değil, toplumsal bir düzeyde de önemlidir. Kitap kumbarası gibi yardımlaşma projeleri, insanların kitaplarını paylaşabilecekleri bir yer sağlar ve böylece herkesin erişebileceği bir kaynak oluşturur. Kitaplar empati kurmayı öğretir ve insanları daha anlayışlı hale getirir. Ayrıca, mektup yazmak insanlar arasındaki bağları güçlendirmenin harika bir yoludur.

04-12-202304-12-202304-12-202304-12-2023

Yayın: 04.12.2023 - Güncelleme: 04.12.2023 20:13 - Görüntülenme: 56